Skip to content

de schaap &
falkenstein
optiek

de schaap &
falkenstein
optiek

CONTACTLENSSPECIALIST

Ontdek ons vakmanschap als gediplomeerd contactlensspecialist en ervaar de kwaliteit. Contactlenzen controleren, aanpassen en nachtlenzen aanmeten is een vak apart en vraagt om veel accurate kennis, inzicht en ervaring. Voor een contactlensspecialist geldt hetzelfde als voor een opticien, het betreft een vrij beroep. De studie tot contactlensspecialist is een vervolgstudie waarvoor het diploma opticien vereist is. Wij hebben als gediplomeerd contactlensspecialist een zesjarige opleiding genoten, vier jaar voor opticien en twee jaar vervolgstudie voor contactlensspecialist. We zijn aangesloten bij de ANVC, de Algemene Nederlandse Vereniging voor Contactlensspecialisten. Ons persoonsgebonden lidmaatschap is te verifiëren via ANVC en bij onze entree vind je ons ANVC certificaat. De ANVC heeft o.a. richtlijnen voor contactlensspecialisten samengesteld zodat je op het gebied van contactlenzen bij ons de beste oogzorg krijgt aangeboden. Wij zijn goed in staat om de conditie van je ogen te beoordelen en het draagcomfort van je contactlenzen te bepalen. Daarnaast blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen, contactlensonderhoud en meer. Mocht je contactlenzen (willen gaan) dragen, er bestaan ontzettend veel soorten contactlenzen waaruit een keuze gemaakt kan worden, wij helpen je daar graag bij. Daarnaast biedt ons contactlenzenconcept veel mogelijkheden met zeer scherpe prijzen. Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of wens je een contactlenscontrole en/of aanpassing, kom dan bij ons langs, bel of mail ons om een afspraak te maken of maak hier een afspraak via ons afsprakenburo.

contactlenspraktijkaxel wight trans

CONTACTLENZEN

Al eens aan contactlenzen dragen gedacht? Voor contactlenzen kiezen doe je meestal uit een esthetische overweging. Juist dan is het draagcomfort extra belangrijk. Er zijn heel veel soorten contactlenzen waaruit een keuze gemaakt kan worden, dit betreft zowel zachte als harde varianten. De producenten ontwikkelen geregeld nieuwe soorten contactlenzen, dit is een continu proces. Wil je weten wat er voor jou mogelijk is, we adviseren je graag met onze vakkennis. Wellicht tijdens een vakantieperiode een mooi moment het eens te proberen. Wij zijn naast gediplomeerd opticien ook gediplomeerd contactlensspecialist en zijn lid van de Algemene Nederlandse Vereniging van Contactlensspecialisten (ANVC). Tevens beschikken wij over een certificaat myopie management. Kom gerust bij ons langs, bel ons om een afspraak te maken of maak een afspraak via ons afsprakenburo.

NACHTLENZEN

Nachtlenzen zijn speciale contactlenzen die je in doet vlak voordat je gaat slapen. Je draagt ze de hele nacht, terwijl jij slaapt corrigeren de lenzen je ogen. Bij het opstaan doe je de lenzen weer uit en zie je de hele dag scherp, zonder bril of contactlenzen. Aan nachtlenzen hoef je niet te wennen, ze voelen direct prettig aan en zijn volkomen veilig. Nachtlenzen hebben geen direct contact met je hoornvlies, ze drijven op een laagje traanvocht, ook wel ‘traanfilm’ genoemd. Dankzij de speciale vorm van de lens zorgt de traanfilm ervoor dat de voorkant van je hoornvlies ietsje platter wordt. Na het dragen van nachtlenzen kun je één tot twee dagen scherp zien. Wil je, om welke reden dan ook, stoppen met het dragen van nachtlenzen? Geen probleem, je ogen krijgen vanzelf weer hun oorspronkelijke vorm terug. Met nachtlenzen hoef je overdag geen bril of lenzen te dragen. Maar er zijn zoveel meer voordelen aan het dragen van nachtlenzen. Wil je weten of nachtlenzen voor jou geschikt zijn, kom bij ons langs, bel of mail ons om een afspraak te maken of maak hier een afspraak via ons afsprakenburo.

Nachtlenzen aanmeten vraagt om specifieke expertise. Wij zijn naast gediplomeerd opticien ook gediplomeerd contactlensspecialist. We zijn lid van de Algemene Nederlandse Vereniging van Contactlensspecialisten (ANVC).