Skip to content

OPTIEK

Als je een bril draagt wil je natuurlijk dat je ogen door een gediplomeerde opticien gemeten en gecontroleerd worden, want je wilt de beste oogzorg. Een deskundige oogmeting vindt bij ons niet enkel door een oogmeetapparaat plaats, maar in combinatie met ons ambacht en de juiste interpretatie van ons als opticien. Wij zouden als vakbekwaam opticien je ogen zelfs kunnen meten zonder gebruik te maken van oogmeetapparatuur. Hoe weet je of je opticien ook een gekwalificeerde opticien is? Het beroep opticien is een vrij beroep. Dit houdt in dat dit beroep onbeschermd is en het voor jou als klant onduidelijk blijft of een opticien al dan niet vakbekwaam is. De optiekstudie duurt in Nederland vier jaar waarbij praktijkervaring een vereiste is. Tevens speelt inzicht een prominente rol waaraan iemands deskundigheid te herkennen is. Wij verrichten een oogmeting op een deskundige manier en hebben als gediplomeerd opticien tevens veel kennis in huis over de diverse soorten brillenglazen die er op de markt zijn en bespreken die graag met jou. Kom bij ons langs, bel of mail ons om een afspraak te maken of maak hier een afspraak via ons afsprakenburo.

STYLIST

Styling is onze passie, als professioneel stylist zijn we ons er bewust van bij welk type welk montuur past. We vinden dit creatieve vak van kleur en stijl zo leuk dat we ook onze winkel gestyled hebben, we bedachten zowel ons interieur als exterieur. Zodra je bij ons binnen stapt en om je heen kijkt zie je een met veel aandacht geselecteerde collectie monturen en zonnebrillen. We gaan hiervoor op reis, we bezoeken vakbeurzen in binnen- en buitenland. Maar ook lezen we vakbladen en volgen studies om op de hoogte te zijn van de nieuwste modetrends en innovaties. Bij onze inkoop gaat de voorkeur uit naar Europese producten omdat deze met veel liefde en ambacht gemaakt zijn, dit geldt ook voor ons aanbod brillenglazen. Frans, Italiaans, Duits of Deens design, Spaans temperament, Nederlands of Vlaams ontwerp kan je allemaal bij ons tegen komen, maar ook de stijliconen van Ray-Ban ontbreken niet. Voor kinderen kopen we leuke trendy monturen in van o.a. Nederlandse bodem. Als professioneel stylist beseffen we heel goed wat de diverse stijlen, smaken en unieke wensen en prijsklassen kunnen zijn. Ervaar dat ons bedrijf altijd voor jou in beweging is. Wil je ons stylingadvies, kom dan bij ons langs, bel of mail ons om een afspraak te maken of maak hier een afspraak via ons afsprakenburo.

MONTUREN

Als we onze collectie inkopen, voelt het soms net alsof we mooie snoepjes aan het bestellen zijn. Pareltjes die met veel passie ontworpen zijn en met liefde voor het ambacht handgemaakt zijn gemaakt. Vervolgens is het nog eventjes geduld totdat ze bij ons in de winkel liggen en stylen een feestje is. Of je nu graag een zachte uitstraling met een mooie bril wilt, gaat voor stoer, trendy of subtiel design of dat je juist een statement met een bijzondere of aparte bril wilt maken, bij ons ben je aan het juiste adres. We verstaan de kunst om voor elk type gezicht en elke wens een mooi montuur uit te zoeken. Ons inzicht en ervaring helpen ons hierbij en natuurlijk omdat het ons vak is. Als deskundig opticien en professioneel stylist kan je ons vertrouwen om je te adviseren bij een montuurkeuze waar je heel lang plezier van zult hebben. Wil je je eens oriënteren of is het nu voor jou het moment voor een nieuw montuur of zonnebril, kom dan bij ons langs, bel of mail ons om een afspraak te maken of maak hier een afspraak via ons afsprakenburo.

ZONNEBRILLEN

De zon schijnt altijd, op elk moment van de dag, laat jezelf ook zo stralen met een mooie zonnebril. Hou je van vooruitstrevend, trendy en vrij of juist van stoer, basic of uniek, we helpen je er een uit te zoeken die bij je past en lekker comfortabel zit. Wij noemen het de drie Z’s: Zon, Zee & Zonnebril. Mooi de zon in, lekker flaneren aan zee en verliefd op je nieuwe zonnebril. Natuurlijk is het beschermen van je ogen tegen UV-straling zeker een goede reden om een zonnebril te dragen, ook als je contactlenzen draagt. Een leuk weetje, we kunnen bijna alle zonnebrillen op je eigen brilsterkte maken. Omdat je ogen heel persoonlijk zijn, zijn je wensen bij het dragen van een zonnebril dat ook, laat je door ons professioneel stylen en adviseren. Wist je al dat we voor onze Ray-Ban collectie met stijliconen als de Aviator, Clubmaster en Wayfarer een eigen slogan hebben bedacht: Have fun met een Ray-Ban uit Axel! Kom bij ons langs, bel of mail ons om een afspraak te maken of maak hier een afspraak via ons afsprakenburo.

KINDERBRILLEN

Voor jonge brildragers die dagelijks veel visuele indrukken te verwerken krijgen is goed en scherp zicht van essentieel belang. Goed kunnen kijken draagt bij aan een fijne ontwikkeling. Onze benadering is er op gericht dat een kind zich tijdens een oogmeting op z’n gemak voelt en zo op een relaxte manier onderscheid kan maken in wat het scherp of onscherp ziet. We kijken ook naar de specifieke situatie(s) waarbij een kind een bril nodig zal hebben. Mede bepalend is of een kind zeer beweeglijk is, sport beoefent, vaak leest enz. Als een kind brildragend is, staat voorop dat het kind zich bij een montuurkeuze prettig voelt zodat het dragen van de bril als plezierig ervaren wordt. We bieden kindermonturen in diverse kindermaten aan, ook voor de allerkleinsten. Kinderzwembrillen zitten tevens in ons assortiment. Als een kind nog volop in de groei is, is het raadzaam om geregeld z’n ogen te laten testen. Kom gerust bij ons langs voor een deskundige check up van de ogen van je kind(eren) voordat de scholen weer beginnen. Het dragen van contactlenzen kan ook een mogelijkheid zijn. We zijn een ANVC gecertificeerde contactlensspecialist en beschikken daarnaast over een certificaat myopie management. Informeer bij ons, we adviseren je graag met onze expertise. Kom bij ons langs, bel of mail ons om een afspraak te maken of maak hier een afspraak via ons afsprakenburo.

E Scoop Logo Black.png

E-SCOOP®, de eerste bril bij maculadegeneratie

  • Wat ervaart u met E-SCOOP®?
  • Rustiger, scherper beeld
  • Bril voor de hele dag
  • Geen gewenning
  • Herkennen van gezichten en stoepranden
  • Direct beter zien!

Dit betekent

  • Veiliger over straat
  • Rustiger en beter zien
  • Zelfstandiger