Skip to content

’Le Petit Paris’ met ’De Koppen van Axel’

’Le Petit Paris’, een zomers brillenfestival met unieke Franse brillen, zonnebrillen en echte vintagebrillen, voor wie origineel wil zijn met een mooie (zonne)bril. Maar ook als je van fijne lichtgewicht monturen houdt is er keuze genoeg. Onze brillencollecties zijn uitgebreid maar tijdens ’Le Petit Paris’ heb je keuze uit nog meer brillen en zonnebrillen. De allernieuwste modellen komen speciaal naar ons voor ’Le Petit Paris’. De vintage brillen en zonnebrillen blijven zelfs na het ’Le Petit Paris’ weekend nog bij ons. We openen een fotokunst-expositie met ‘De Koppen van Axel’, er is zowel binnen als buiten aandacht voor kunstenaars uit de regio en live muziek! ’Le Petit Paris’, zaterdag 6 juli (10-16u) en zondag 7 juli (14-17u).

Fotokunst-expositie met ’De Koppen van Axel’…
Tijdens het ’Le Petit Paris’ weekend openen wij op zaterdag 6 juli om 10.30u op een zeer ludieke wijze de fotokunst-expositie van Patrice Domenique Troost oftewel De Zeeuws-Vlaamse Dichter. Zo’n unieke live performance heb je nog nooit gezien, dus kom gezellig kijken en luisteren! Patrice is multidisciplinair kunstenaar, bij ons zijn op drie verdiepingen hoogtepunten uit zijn oeuvre te bekijken, maar natuurlijk ook zijn allernieuwste fotokunst in combinatie met zijn poëzie. Patrice maakte van 21 mei 2023 t/m 12 mei jl. bij ons zijn allereerste portrettenserie en noemde deze ’De Koppen van Axel’. Tijdens ’Le Petit Paris’ is voor het eerst de gehele portrettenreeks met Zeeuws-Vlaamse en Belgische ’Le Petit Paris’ bezoekers te zien. Dus ben jij door Patrice voor ’De Koppen van Axel’ bij ons gefotografeerd, kom dan zeker langs! Patrice zal zoals altijd tijdens ’Le Petit Paris’ live fotokunst en poëzie maken. Speciale gast is de opa van Patrice, Jan Jacob Rottier (Terneuzen 1923-), die ook tijdens ’Le Petit Paris’ exposeert met enkele werken. Na ’Le Petit Paris’ is tijdens onze winkelopeningsuren deze bijzondere expositie t/m zaterdag 10 augustus te bekijken.

‘Kunst in Frames´ upstairs & downstairs…
Ook is op drie verdiepingen een unieke beeldenexpositie te zien van de Belgische beeldend kunstenaar Carlos Caluwier. Verder is er encaustic art te bekijken van kunstenaar & musicus Palo, bijzondere keramiek van Marian van Garsel, schilderijen van de Vlaamse kunstenaar Pieter Bas en aquarelliste Rina de Korte. De exposerende kunstenaars zijn aanwezig om je uitleg over hun kunstwerken te geven. Speciaal voor ’Le Petit Paris’ komt kunstenares Ann van Wingerden naar Axel, zij maakt live kunst geïnspireerd op en door muziek. Kom het beleven, ervaar leuke gesprekken en maak bijzondere ‘Le Petit Paris’ herinneringen. Lees via de link artikelen die Rosette over de kunstenaars op ons magazinehttps://www.deschaap-falkensteinoptiek.nl/online/magazine/ schreef, blijf af en toe kijken want er komen telkens nieuwe artikelen bij.

à la Montmartre…
Rondom de monumentale kastanjebomen kom je aquarelliste Rina de Korte met o.a. Zeeuwse aquarellen, aquareltassen bij mooi weer buiten tegen (anders binnen). Nieuw bij ons is ontwerper van zeejuwelen Alice Beernink, je vindt haar bij ons op de Kaaiwal met unieke Zeeuwse sieraden. Ook nieuw bij ons zijn kunstenaars MeKenzie Martin, Silvia van Kampen, zij komen à la Montmartre schetsen. Plus Henny Kremers, zij komt ons het kantklossen en papieren kunst tonen. En…misschien schuiven er last minute nog andere kunstenaars bij het ‘Montmartre’ van Axel aan.

Vivre à la française…
Zaterdag 6 juli komt Nancy Kielman-Lafort speciaal voor ’Le Petit Paris’ uit Cadzand in een bijzondere rode cabriot kever naar Axel gereden. Deze mooie design oldtimer komt een dagje bij ons op de Kaaiwal te staan. Vroeger ging Nancy met haar ouders in een kever op pad, naar het strand in Cadzand of naar het zwembad in Axel. Dit nostalgische gevoel ervaart Nancy elke keer als zij nu samen met haar kinderen met de rode kever door Zeeuws-Vlaanderen rijdt, ze houdt van vivre à la française…

Voel je welkom op ‘Le Petit Paris’!
Dit alles is bij ons te zien op het mooie authentieke stukje Axel aan de Zeestraat 2. Wij verwennen je graag met de warme gitaarmuziek van Herman Smies uit Axel, natuurlijk met iets lekkers bij de koffie of thee! We maken het weer gezellig, kom je ook?

Met warme zomergroetjes,
Rosette & Hein

Le Petit Paris